Rekrutteringsmarkedet i København boomer. Efterspørgslen efter kvalificerede kandidater er høj, og udbuddet af nyuddannede kandidater er relativt lavt.

Det betyder, at det er værd at investere i et rekrutteringsbureau for at hjælpe dig med at finde de bedste kandidater til din virksomhed.

Den danske hovedstad er en af de mest attraktive byer for unge studerende i Europa. At man bliver betalt for at studere gør selvfølgelig heller ikke København til et mindre attraktivt sted at bosætte sig.

Stor efterspørgsel på uddannet arbejdskraft i København

Selvom der det umiddelbart skulle forøge arbejdsudbuddet, kan det ikke imødekomme erhvervslivets umættelige appetit på kvalificerede veluddannede kandidater.

Rekrutteringsbureauerne oplever at konkurrencen blandt virksomhederne, om at tiltrække de dygtigste talenter, er stor. Det betyder, at de unge kan vælge mellem mange karrieremuligheder i en lang række sektorer og brancher i København.

Fordele ved at bruge et rekrutteringsbureau

Der er mange fordele ved at bruge et rekrutteringsbureau i København. De kan hjælpe dig med at finde de bedste kandidater, de kan spare dig tid og penge, og de kan levere en bred vifte af tjenester, der passer til jeres virksomheds behov. Men først og fremmest kan de sikre, at jeres virksomhed får det bedst kvalificerede felt at profiler at vælge imellem, når en ny stilling skal besættes.

Når en virksomhed i København skal ansætte en specialist eller leder vil de ofte forsøge sige med et jobopslag på en jobportal. Efterfølgende håber de, at stillingsannoncen når ud til de kvalificerede kandidater som forhåbentlig søger stillingen. I det nuværende jobmarked i København vil det dog ofte vise sig, at være en utilstrækkelig indsats.

Et rekrutteringsbureau med fingeren på pulsen i København vil i langt højere grad end den enkelte virksomhed være i stand til, at nå den ønskede målgruppe. De har stor erfaring med at skrive effektive stillingsopslag og ved hvilke medier de skal benytte for at ramme de rigtige kandidater.

Solidt samarbejde med uddannelsesinstitutioner i København

Et professionelt rekrutteringsbureau har i visse tilfælde karriere samarbejde med bl.a Københavns Universitet, DTU og andre uddannelsesinstitutioner. Her har de adgang til information omkring størrelser på årgange og har mulighed for at kontakte de studerende på populære uddannelser direkte.

Desuden vil et effektivt rekrutteringsbureau have et dybt kendskab til indholdet af den enkelte uddannelse. Med baggrund i denne viden kan de komme med anbefalinger til tværgående fagligheder og på den måde være i stand til at hjælpe virksomheder med at kigge efter alternative profiler til at udfylde en ledig stilling.

Denne kompetence kaldes i fagsproget substituering og kan være et virkeligt effektivt redskab til at finde dygtige og fagligt kvalificerede kandidater i et københavnsk arbejdsmarked med høj efterspørgsel efter specialiseret arbejdskraft.

7 gode råd til at vælge rekrutteringsbureau i København

  1. Spørg ind til deres viden og samarbejder med uddannelsesinstitutioner i København

  2. Få en ide om hvordan de benytter employer branding til at profilere netop jeres virksomhed

  3. Har rekrutteringsbureauet en konsulent med erfaring fra jeres branche eller sektor i København

  4. Spørg om referencer fra tidligere virksomheder beslægtet med jeres branche

  5. Tilbyder rekrutteringsbureauet cases relevante for jeres virksomhed til at teste kandidaterne?

  6. Bed rekrutteringsbureauet om at give eksempler på de personlighedstests de benytter.

  7. Få klar besked om hvad prisen er, såfremt de ikke finder en eller flere egnede kandidater