Gode råd til at ansætte jeres næste medarbejder i økonomiafdelingen

Økonomifunktionen er livsnerven i virksomheden. Det er derfor essentielt at et rekrutteringsbureau eller virksomhedens HR-afdeling får tiltrukket og ansat de rigtige medarbejdere i regnskabs- og økonomiafdelingen.

Mange rekrutteringsbureauer har specialiseret i at finde profiler med økonomisk baggrund og erfaring. Nogle har et bredt netværk i branchen, mens andre har opbygget en portefølje af profiler i deres database, som de løbende holder sig i kontakt med.

Når vi som rekrutteringsbureau påbegynder samarbejdet med en virksomhed om at finde en medarbejder til en økonomifunktion, sørger vi for en grundig afdækning af arbejdsopgaverne. Virksomheder har en tendens til at se specifikt på det aktuelle behov og efterspørge en hurtig løsning.

I disse år er der stor efterspørgsel på dygtige regnskabs- og økonomimedarbejdere. Derfor er det vores opgave som rekrutteringsbureau at vurdere, om der er medarbejdere med alternative kompetencer, erfaringer og baggrunde der kunne udfylde behovet hos virksomheden. Vores erfaring er, at kandidater med motivation og gå-på-mod i mange tilfælde kan være en stor gevinst for virksomheden på den lange bane, selvom oplæringstiden måske er længere, end tilfældet ville have været med en mere erfaren kandidat.

Et rekrutteringsbureau med speciale i økonomi vil i mange tilfælde benytte små cases til at afdække, om kandidaten har den rigtige grundforståelse for de faglige opgaver og funktioner i regnskabsafdelingen.

Hvilken personlighed arbejder bedst med økonomi

Når et rekrutteringsbureau påbegynder opgaven med at finde medarbejdere til en økonomifunktion, vil der som oftest være en bestemt personlighedstype de har i kikkerten. I DISC personlighedsanalysen vil denne person fremstå med en høj score på C.

Disse personer vil ofte være detaljeorienterede, analytiske, strukturerede og systematiske. Mennesker med denne profiltype går meget langt for at undgå sjusk og at begå fejl og har en tendens til at forvente, at alle andre medarbejdere har det på samme måde.

De trives med forudsigelighed og kendte rutinemæssige opgaver og udfordrer ikke regler og procedurer, medmindre det har effektivitet for øje. C-profiler kan fremstå kritiske på møder eller i et team, men de er reelt utrolig kompetente til at trykprøve nye ideer og koncepter for fejl og mangler. Desuden er de samvittighedsfulde og loyale over for kollegaer og organisationen.

Man skal som leder træde varsomt med kritik af denne personlighedstype. De stræber efter perfektion og er ofte deres egen hårdeste kritiker. Når omgivelserne finder fejl i deres faglige kunnen eller udfordrer uhensigtsmæssig personlig adfærd, kan der være risiko for, deres fundament krakelerer og reaktionen kan være uforholdsmæssig voldsom.

Bogholder - den mest efterspurgte profil

Den mest almindelige profil der efterspørges, er en bogholder – en titel som benyttes bredt om mange funktioner i bogholderiet. Her kan personen arbejde med debitorbogholderi, som håndterer udstedelse og betaling af virksomhedens fakturaer fra kunder. Ligeledes kan der arbejdes i kreditorbogholderiet hvor virksomhedens udgifter fra leverandører afstemmes og bogføres. Lønbogholdere arbejder med virksomhedens lønudbetalinger til medarbejdere.

Andre profiler vi, som rekrutteringsbureau, finder til økonomiafdelingen kan være en controller, som typisk arbejder mere tværgående med integrationen af produktionsdata i virksomhedens CRM-system og virksomhedens økonomisystem. I mere ledelsesorienterede roller finder vi regnskabs- og økonomichefer samt finansdirektører og økonomidirektører.